مراقبت از کودک و سالمند با سامانه «همیار جامع انسان»

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

ایسنا/اصفهان گروهی از محققان اصفهانی موفق به طراحی سامانه ای تحت عنوان «همیار جامع انسان؛ سالمند و کودک» شدند که به کمک آن می توان از هر نقطه ای کودک و یا سالمند را پیگیری و از بروز مشکل برای آنها جلوگیری کرد.

مدیرعامل یک شرکت فعال در زمینه ارائه راهکارهای جامع انفورماتیکی برای سازمان ها، صنایع و خدمات فنی و مهندسی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طرح همیار جامع انسان (سالمند و کودک) به امیـد بهبود کیفیت زندگی، حفظ شأن و منزلت، استقـلال و افـزایش حضــور سالمنــدان و کودکان در جامعه امن، مبتنی بر پلت فرم سخت افزاری و نرم افزاری است که چالش ها و خطرات حضور و فعالیت کودکان و سالمندان را در جامعه  کاهش می دهد.

اردلان عباسی افزود: پلت فرم سخت افزاری، یک دستگاه ردیاب (جی پی اس) برای موقعیت یابی دارد که به سیستم اعلام هشدار مجهز است. نرم افزار نیز نسخه اندروید، تحت وب و آی‌اواس را پشتیبانی می کند.

وی در توضیح این سامانه گفت: این پلت فرم به منظور خدمت رسانی به گروه های هدف (کودک و سالمند) طراحی شده تا مشکلاتی از قبیل بیرون رفتن این گروه ها به تنهایی برطرف شود. در گروه سالمند مشکلاتی مانند آلزایمر، ضایعه نخاعی و بالا رفتن سن موجب ممانعت خانواده ها از خروج این افراد به تنهایی در جامعه می شود که شأن اجتماعی سالمند رعایت نمی شود و حس استقلال سالمند نادیده گرفته می شود. در گروه کودکان نیز، مشکلاتی از قبیل کودک ربایی، کودک آزاری و گم شدن کودکان، موجب ممانعت خانواده ها از حضور کودکان در جامعه و نگرانی آنها و کاهش سرعت رشد اجتماعی کودکان شده است، از این رو این سیستم می تواند به عنوان مراقب همراه این افراد باشد و نگرانی خانواده ها را برطرف کند.

مدیر عامل شرکت افزارپردازان نوآور جویا در توضیح روند اجرای این سامانه گفت: در این پلت فرم شماره موبایل تعریف و موقعیت فرد به طور کامل رهگیری می شود. همچنین در این سیستم می توان با تعریف محدوده امن، شعاع خاصی مشخص کرد که اگر سالمند و یا کودک به/از آن محدوده وارد و یا خارج شد، هشدار داده شود.

وی افزود: این سیستم همچنین به هشدار مجهز است تا در صورت احساس خطر کودک و سالمند اطلاع رسانی کند. در بخش نرم افزاری نیز، امکانات مختلفی از جمله؛ چک لیست پزشکی، محتواهای آموزشی سالمند و کودک، بهره گیری از خدمات مختلف بر اساس موقعیت مانند کلینیک ها، پانسیون ها، مراکز تفریحی و رشد و فروشگاه های تجهیزات پزشکی جهت دسترسی آسان برای کاربران وجود دارد.

مدیر عامل شرکت افزارپردازان نوآور جویا با بیان اینکه توسعه این طرح به صورت موردی نیز امکان پذیر است و اکنون شرایط همکاری با کلینیک ها، مراکز پرستاری و خدماتی وجود دارد، تاکید کرد: با بررسی مشکلات موجود در جامعه تیم تحقیق توسعه افزار پردازان نوآور جویا، تصمیم به طراحی و ساخت سخت افزارهای مبتنی بر داده های مکانی گرفت و اکنون موفق به تولید و فروش AVL  برای وسائط نقلیه شده است.

عباسی، تامین قطعات به دلیل تحریم ها و روند سخت مجوز گرفتن برای محصولات را از مهم ترین مشکلات شرکت های تولیدی در کشور عنوان کرد و گفت: به دلیل مشکلاتی که در تهیه قطعات در ساخت سخت افزارها وجود دارد، گاهی مجبور به تغییر می شویم و روند اجرای طرح با مشکل زمان مواجه می شود.

وی افزود: در روند مجوز گرفتن نیز مشکلاتی ایجاد می شود. درحالیکه مجوزها نیاز به تسهیل دارند و باید تفاوت میان شرکت هایی که پلت فرمی را بومی سازی کرده و کسانی که نمونه ها را از خارج وارد می کنند، وجود داشته باشد. متاسفانه درحال حاضر این تسهیل کننده ها وجود ندارند و موجب می شود زمان را از دست دهیم و روند تولید طولانی تر شود.

طرح همیار جامع انسان (سالمند و کودک) شرکت افزارپردازان نوآور جویا در پانزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.

https://www.isna.ir/news/1400012816468